.

Projekttilskud til genbank

Projekttilskud til etablering af en genbank fra frederiksborghingste 2014.

FHF er d. 8/10 blevet tildelt 298.000 kr fra NaturErhverstyrelsen, til at få udført projektet inden udgangen af 2014.

Projektet går ud på at tappet ca. 8 hingste af mindst 7/8 dele af Frederiksborg-afstamning. Sæden vil herefter indgå i Bevaringsudvalgets genbank, og vil herefter kunne udleveres efter nærmere specificerede retningslinjer. Det er tænkt som en langsigtet bevaring af sæden, som ikke umiddelbart vil blive en konkurrence til nulevende hingste.  

Læs mere: Projekttilskud til genbank

Status på forskningsprojekt

Status på forskningsprojekt om den genetiske mangfoldighed 15.02.2014.

 Analysen af vores DNA prøver udføres af GENESEEK i USA. Jeg havde sendt ca. 10 gange så meget DNA af sted, end GENESEEK havde brug for. Så jeg var overbevist om at der var rigeligt materiale. Men de laver ret hurtigt en koncentrations måling af DNA’et med en mere præcis teknik, end den vi har til rådighed her. Den rystende besked var nu, at der kun var ca. det halve af den ønskede mængde DNA tilstede.

 

Læs mere: Status på forskningsprojekt

Status på forskningsprojekt om den genetiske mangfoldighed

Status på forskningsprojekt om den genetiske mangfoldighed 11.01.2014. 
Tania modtog en invitation om at FHF dyr kunne deltage i en undersøgelse for at karakterisere den genetiske mangfoldighed indenfor bevaringsværdige danske husdyrracer. Her i blandt Frederiksborghesten og Knabstrupperen. Projektet vil blive lavet af Seniorforsker Christian Sørensen, Lektor Vivi Hunnike Nielsen og Professor Bernt Guldbrandsen på Aarhus Universitet. 

Da jeg igennem 24 år har arbejdet, som forskningslaborant på institutionen, var det ganske naturligt at jeg kontaktede projektdeltagerne og på vegne af FHF har jeg stået for udvælgelsen af dyrene og stået for selve håndteringen af prøverne og forsendelsen til USA. 

Læs mere: Status på forskningsprojekt om den genetiske mangfoldighed